tiistai 22. marraskuuta 2016



21.11.2016


Hola



Huomenna alkaa meidän viimeinen viikkomme auringon alla, joka sattuu olemaan myös syyslomaviikkomme. Olemme suunnitelleet käyvämme vielä ainakin Gibraltarilla ja Caminito del reyn retkeilyreitillä. Viimeinen työviikko sujui rennosti joulun kuormaa purkaessa, ja toppiarvostanatkin olivat tyydyttävät. Sää on ollut jo pidemmän aikaa viileämpi, mutta päivisin on silti mukavan lämmintä. Olemme myös matkanneet Marokossa sekä lähistöllä sijaitsevassa Mijaksen kylässä.



         Marokko

Päätimme lähteä hyvän tilaisuuden tullen päiväretkelle Marokkoon! Afrikkahan on vain n. 10 km päässä Espanjan etelä-kärjestä, jolloin matka menee tuossa tuokiossa. Lähdimme aamulla bussilla kohti Tarifaa, josta lautalla kuljimme kohti Tangeria. Lauttamatka kesti n. tunnin!
Tangerissa meidät ohjattiin pikkubusseihin, jonka jälkeen matkasimme kohti kaupunkia. Kuljimme myös niin kutsuttujen "slummien"  läpi, joista näki äärimmäisen hurjan köyhyyden. Paikka oli tietenkin täynnä hieman hämäriä ihmisiä, jotka voisivat vain kuvitella meidän "elämänlaatuamme". 




Paikalliset esiintyivät rumpujen kanssa ärsyttäen kobrakäärmettä. Samalla oli myös mahdollisuus pitää käärmettä kaulassa.
Kuljimme ohjaajien kanssa värikkäitä katuja, joista loisti kädentaidon tuotokset!

           

Tutustuimme paikallisiin liikkeisiin, joissa he tekivät käsin värikkäitä kankaita.
Saimme myös mahdollisuuden ratsastaa kamelilla! Maksoi huimat 2 euroa! Hauskaa oli.
Normaali näky Tangerin kadunkulmassa. Nainen kauppaamassa salaattia sekä mandariinejä.
Tämäkin voi näyttää varsin hurjalta. Näin suuri osa tienaa elantonsa.

Kaiken kaikkiaan koko matka oli silmiä avaava ja herättelevä! Köyhyys oli yksi suurimmassa osassa oleva juttu matkan varrella! Kaunis kaupunki kaiken kaikkiaan. Kaupungissa kuitenkin yhdenä riesana ovat nämä kauppiaat, jotka suurin piirtein "hyökkäävät" päälle turistin nähtyään, siinä toivossa että saisivat tehtyä kaupat. Puukamelit, sekä muut magneetit ovat peruskauraa, jota monet ihmiset usuttavat sanoilla good prise, good prise!!  Alussa sekin oli huvittavaa, mutta sen jälkeen kun myyjät kulkevat pitkänkin ajan hengittäen niskaan, alkaa se käydä ärsyttäväksi!
Suosittelen kuitenkin kaikille mahdollisuuden tullen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti